Discussion:
Octane don't boot. Execute format error
(too old to reply)
Jean-Philippe GEY
2007-07-06 17:19:02 UTC
Permalink
Raw Message
Hello,

After a fresh new Irix 6.5 June 1998 installation my Octane don't want
to boot and return this message:
Unable to execute xio(0)....partition(0): execute format error.
Autoboot failed.
I only use Irix 6.5 Installation tools june 1998, Fondation 1 and 2,
Overlays and Applications 6.5.7 february 2000 but not the Applications
Irix 6.5 june 1998 CD (I do not have it).

The fs and mks was done with the command monitor under sash64 from the
Irix 6.5 Installation tools june 1998.

Do you think Applications CD june 1998 is really necessary or do I need
an other Overlays version ?

Thank's a lot for your help

Jean-Philippe GEY

-----------
Joerg Behrens
2007-07-06 18:01:15 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Jean-Philippe GEY
Hello,
After a fresh new Irix 6.5 June 1998 installation my Octane don't want
Unable to execute xio(0)....partition(0): execute format error.
Autoboot failed.
I only use Irix 6.5 Installation tools june 1998, Fondation 1 and 2,
Overlays and Applications 6.5.7 february 2000 but not the Applications
Irix 6.5 june 1998 CD (I do not have it).
The fs and mks was done with the command monitor under sash64 from the
Irix 6.5 Installation tools june 1998.
Boot the miniroot again and try to mount the disk and verify that a
/xxxx/unix exits.

After that run fx and check the bootinfo entries. Take an eye to the
bootfile which have to be /unix.


fx/label/show> boot

----- bootinfo-----
root partition = 0 swap partition = 1 bootfile = /unix

regards
Joerg
--
TakeNet GmbH, Geschaeftsfuehrer Wolfgang Meier
97080 Wuerzburg Tel: +49 931 903-2243
Alfred-Nobel-Straße 20 Fax: +49 931 903-3025
HRB Wuerzburg 6940 http://www.takenet.de
Jean-Philippe GEY
2007-07-07 07:05:56 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Joerg Behrens
Post by Jean-Philippe GEY
Hello,
After a fresh new Irix 6.5 June 1998 installation my Octane don't want
Unable to execute xio(0)....partition(0): execute format error.
Autoboot failed.
I only use Irix 6.5 Installation tools june 1998, Fondation 1 and 2,
Overlays and Applications 6.5.7 february 2000 but not the Applications
Irix 6.5 june 1998 CD (I do not have it).
The fs and mks was done with the command monitor under sash64 from the
Irix 6.5 Installation tools june 1998.
Boot the miniroot again and try to mount the disk and verify that a
/xxxx/unix exits.
After that run fx and check the bootinfo entries. Take an eye to the
bootfile which have to be /unix.
Joerg
That's right, there is no /unix bootfile. The inst and rqsall were
correct anyway. What could I do ?
Thank's for your help,

JP GEY
Joerg Behrens
2007-07-07 07:30:29 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Jean-Philippe GEY
Post by Joerg Behrens
After that run fx and check the bootinfo entries. Take an eye to the
bootfile which have to be /unix.
Joerg
That's right, there is no /unix bootfile. The inst and rqsall were
correct anyway. What could I do ?
Thank's for your help,
Add the entry.

regards
Joerg
--
TakeNet GmbH, Geschaeftsfuehrer Wolfgang Meier
97080 Wuerzburg Tel: +49 931 903-2243
Alfred-Nobel-Straße 20 Fax: +49 931 903-3025
HRB Wuerzburg 6940 http://www.takenet.de
Jean-Philippe GEY
2007-07-07 07:46:29 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Joerg Behrens
Post by Jean-Philippe GEY
Post by Joerg Behrens
After that run fx and check the bootinfo entries. Take an eye to the
bootfile which have to be /unix.
Joerg
That's right, there is no /unix bootfile. The inst and rqsall were
correct anyway. What could I do ?
Thank's for your help,
Add the entry.
regards
Joerg
Oh yes !
What a shame ! It does booting now !
Thank's a lot Joerg !

JP GEY

Loading...